Kosár popup

Asset Publisher

Back Megjelent az Országházi Mesék második kötete

 

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent az Országházi Mesék sorozat második mesekönyve, a Tettre kész rézvitéz. A könyv szerzője Tóth Zita, az illusztrációkat Maros Krisztina készítette.

A mese főhőse az első részben megismert Vitéz Patinavölgyi Kornél, a rézfülű, esendő, de elszánt kis vitéz, aki arra született, hogy az Országház tornyain őrködjön teljes vértezetben, magasba tartott lándzsájával elhárítva a villámokat. Ám hiába sikerül bejutnia az épületbe, mégsem jut fel a tetőre, és amikor már minden reményét elveszíti, hirtelen megérti: rengeteget kell még tanulnia az Országházról és lakóiról ahhoz, hogy megvédhesse őket. Hamarosan különös útitársakat kapva a kis rézvitéz nemes küldetésre indul. Útja során belopózik az ülésterem karzatára, majd az Országgyűlési Könyvtár felé veszi az irányt, később a díszlépcsőházat is megcsodálja, s végül eljut a Delegációs terembe.

Az olvasó a kis rézvitéz mellé szegődve az Országház lenyűgöző épületének újabb tereit, alkotásait, mindennapjait és jelentőségét fedezheti fel. A könyvet azoknak is bátran ajánljuk, akik az első részt még nem olvasták.

A kötetbe belelapozni itt van lehetőség.

​​​​​​​