Kiadványaink az Ünnepi Könyvhéten

Munkacsy             Dobszay_borito             1

Az Országház Könyvkiadó idén negyedik éve vesz részt a 2019. június 13. és 17. között megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten. A kaidó az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó kötetekkel, 9 sorozat keretében összesen 42 magyar és 84 idegen nyelvű kiadvánnyal lesz jelen a rendezvényen.

Könyvheti újdonságok:

Andrássy Dorottya – Bojtos Anikó – Dúzsi Éva: Munkácsy Mihály és az Országház az Országházi séták című művészettörténeti sorozat legújabb kötete.

A magyar országgyűlések történetét feldolgozó sorozat hatodik kötete Dobszay Tamás: A rendi országgyűlés utolsó évtizedei (1790–1848) című mű.

Az 1927-ben Balla Antal által szerkesztett kötet változatlan, eredeti formájú szöveggel újra kiadott kötete A magyar országgyűlés története 1867–1927.


2019. június 14-én, pénteken 15 órától a Március 15. téren beszélgetés keretében hallhatnak az Országház Könyvkiadóról és az Országházi séták című könyvsorozatról Pelyach István, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság könyvprogramjának koordinátora, Kerekes Margit sorozatszerkesztő, valamint Kelecsényi Kristóf művészettörténész közreműködésével.